Participanţii au discutat metode de identificare şi reducere a fraudelor în domeniul utilizării fondurilor publice şi au analizat cele mai bune practici în contractele internaţionale.

"Ca bancă cu un mandat specific de încurajare a dezvoltării economiilor de piaţă, considerăm lupta împotriva corupţiei un aspect crucial al acestui proces. Rezultatele obţinute de DNA sunt remarcabile şi suntem încântaţi să începem o relaţie constructivă cu această importantă instituţie. Achiziţiile publice sunt cu siguranţă un sector unde există evidente sinergii. Am discutat, de asemenea, şi alte aspecte ale unei posibile cooperări', a afirmat Matteo Patrone, director regional BERD pentru România şi Bulgaria.

La rândul său, Florin Cuciureanu, şeful diviziei de experţi ai DNA, a susţinut că în condiţiile în care schemele de fraudare s-au dezvoltat continuu, "schimbul de experienţă şi informaţii sprijină eforturile noastre a lupta împotriva fraudei şi corupţiei".

Workshopul vine după o serie de întâlniri la nivel înalt între BERD şi DNA menite să întărească colaborarea între cele două instituţii.

Pe lângă acordarea de investiţii, BERD este de asemenea angajată într-un dialog politic cu ţările în care investeşte. Îmbunătăţirea mediului de afaceri este esenţială pentru atragerea investitorilor şi crearea precondiţiilor pentru o creştere sustenabilă, se mai arată în comunicatul BERD.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi ţări precum Turcia.

De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ şapte miliarde de euro în peste 368 de proiecte din România. În 2014, România a fost a şasea ţară în topul principalilor beneficiari de investiţii BERD. AGERPRES